Programma 2020

Motortrainingen in de Eifel

Gedurende het seizoen 2020 biedt MOTORTRAININGEN.COM een vijftal trainingen:

 • Vrijdag 1 mei t/m maandag 4 mei (GEANNULEERD ivm Corona maatregelen)
 • Vrijdag 15 mei t/m maandag 18 mei (GEANNULEERD ivm Corona maatregelen)
 • Vrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni (GEANNULEERD ivm Corona maatregelen)
 • Vrijdag 19 juni t/m maandag 22 juni (VOL)
 • Vrijdag 4 september t/m maandag 7 september (VOL)

 • Vrijdag 18 september t/m maandag 21 september (extra ingelaste training) (VOL)

Stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan sturen wij per ommegaande het aanmeldformulier en houden we je bijtijds op de hoogte van de planning voor volgend jaar.

Wat mag je verwachten?

Op vrijdag verzamelen we om 8.30 uur aan de grens op een nog nader te bepalen locatie. Het 1e stuk naar het hotel rijden we over de snelweg, al dan niet met kleine opdrachten onderweg. Rond het middaguur komen we aan bij Hotel Peifer in Brodenbach. Na de lunch en ‘het afzadelen’ van de bepakking stappen we weer op de motor. We maken kennis met het gebied, de bochten en gaan aan de slag met oefeningen, foto’s en filmopnames. Bij terugkomst in het hotel, aan het einde van de middag, staat het diner op ons te wachten. We bespreken de foto’s en filmopnames en geven kort aandacht aan de theorie.

Op zaterdag vertrekken we om 9.00 uur voor een heerlijke dag motorrijden in een prachtig gebied. Er is volop aandacht voor de praktijk, aangevuld met onderbouwende theorie; welke oerprincipes spelen een rol bij de menselijke reacties, hoe werkt ons oog in het verkeer, onze plaats op de weg, enz. Kijktechniek, bochtentechniek en stuurtechniek vormt een rode draad door het hele weekend. We rijden in een groep met steeds één deelnemer voorop. Daarachter rijdt de instructeur die je coacht door middel van een headset. Uiteraard stoppen we regelmatig voor de nodige feedback. Tijdens het rijden worden er filmpjes en foto’s gemaakt die we ’s avonds weer terugkijken. Ook worden er filmopnames gemaakt met een drone die een prachtig leerzaam beeld van bovenaf geven. Kortom, een heerlijke, leerzame dag met veel bochten en (niet te vergeten) prachtige uitzichten.

De zondag is bij uitstek de dag om het geleerde in de praktijk te brengen. Wederom een dag waarop we vroeg vertrekken; om 8.00 uur ontbijten, om 9.00 uur vertrekken. Er is een mooie tocht uitgezet met veel bochtenwerk waarbij de Moezel steeds in beeld is. Rem- en schakeltechniek krijgen extra aandacht als ook inhaaltechniek; hoe kan ik dat zo efficiënt en veilig mogelijk doen? Wederom worden er (drone) filmopnames en foto’s gemaakt die we ’s avonds weer bekijken. Op zondagavond sluiten we de training officieel af.

Op maandag vertrekken we weer naar huis; voor de liefhebbers hebben we een mooie binnendoor route naar Nederland. De ervaring leert dat de meesten moeilijk afscheid kunnen nemen van het bochtenwerk voordat de snelweg weer wacht.

Bij thuiskomst ontvang je alle foto’s en filmpjes als aandenken aan een fantastisch weekend.

Overige info en prijzen:

 • De prijs van het motorweekend bedraagt € 425,- euro.
 • De prijs is inclusief 3 overnachtingen, op basis van halfpension
 • Toeslag 1-persoonskamer: € 15,- euro p.p.p.n.
 • Korting voor duopassagiers: € 125,-
 • De training kan doorgaan bij minimaal 6 personen (excl duopassagiers)
 • Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van € 195,-. Het resterende bedrag wordt 6 weken voor aanvang van de training in rekening gebracht.

Enkele dagen voor aanvang van de training ontvang je de routes en informatie om je in te lezen. Het gebruik van navigatie is handig, maar geen must.